Download tekst
Pdf-dokument
40 Kb

Download billeder
Zip-dokument
4,2 Mb

PRESSEMEDDELELSE


Nu hvor krigen i Irak er ved at nå sin ende, slår dansk mode til igen i en rå cocktail af modsatrettede elementer. Et af de store, danske talenter, Ann Charlotte Vengsgaard, skyder mening ind i moden ved et kontroversielt modeshow, hvor hun introducerer sin nyeste kollektion ”Love & War” af mærket ACExperience. Showet finder sted fredag den 25. april i Langelinie Pavillonen og vil blive efterfulgt af en hårdtpumpet klubaften.

Fredag den 25. april kan man opleve 30 stykker haute couture pryde catwalken, når startskuddet lyder for et unikt modeshow, der vil meget mere end at behage. Her vil man finde temaerne krig og kærlighed sammenblandet i kollektionen Love & War, der er spækket med modsatrettede symboler. Pigtråd som prints og ærmer, der er dyppet i ”blod”, pryder designet. Personen bag er Ann Charlotte Vengsgaard, der er et af de store håb inden for dansk mode.

Med sin nyeste kollektion er Ann Charlotte Vengsgaard dykket ned i en af vor tids mest brændbare konflikter. Umiddelbart kunne man forestille sig, at Ann Charlotte Vengsgaard gør livet meget svært for sig selv ved at basere sin kollektion på den klassiske konflikt mellem krig og kærlighed. Men det er netop pointen. Ann Charlotte Vengsgaard bruger derfor sin profession til at få budskabet igennem. Derfor sammensættes værdiladede symboler på forskellige æstetiske måder for at provokere og sætte tankerne i gang hos beskuerne:

– Jeg startede på projektet for cirka et år siden. Min oprindelige idé var at lave et Love & War-show den 11. september 2002. Jeg gik videre med idéen, men kunne ikke finde nogle samarbejdspartnere, da mange anså idéen for sprængfarlig. Det faldt så heldigt ud, at jeg fandt Montana Mobile, der er villige til at støtte op om projektet, så det nu kan realiseres, siger Ann Charlotte Vengsgaard.

Kollektionen består af unikamodeller til begge køn i materialerne silke, satin, bomuld, denim og læder med tryk af symboler og kalligrafi omhandlende showets tema på en række sprog. Det stilmæssige udtryk spænder fra punk til romantik og fra blødt til hårdt. Igennem hele kollektionen løber blodet som en rød tråd, idet man bløder i både krig og kærlighed.

Efter showet tager Club Wagad over, som Human Productions står bag.

 

Sponsorer